Őszi hámlasztás

A bőr állandóan változó, dinamikus szerv, mely három fő rétegből – az epidermiszből, a dermiszből és a szubkutiszból – áll, s ezek mindegyikét több alréteg alkotja.

Az epidermisz a bőr legkülső rétege, amit látunk és tapintunk, ez véd meg bennünket a mérgező anyagoktól, a baktériumoktól és a folyadékvesztéstől. Az epidermisz 5 alrétegből áll. Ezek a sejtek a legbelső bazális rétegben képződnek, és a természetes hámlás következtében a bőrfelszín felé vándorolnak. A folyamat során a sejtek megérnek, ellaposodnak és kiszáradnak. Ezt a jelenséget hívjuk keratinizációnak ( elszarusodásnak).

Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.

A gyümölcssavas hámlasztással hatékonyan tudjuk eltávoltítani a felgyűlt szaruréteget, beleértve a pigmentfoltokat, hegeket, csökken a pórusok tágsága és a ráncok mélysége.

Én kombinálva alkalmazom a savas hámlasztást a mikrodermabrázióval ( bőrcsiszolás ). Ez a nehéztüzérség 🙂

A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja a keratinizációs folyamatot azáltal, hogy eltávolítja az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss és egészséges bőrsejtek kialakulását. Ennek eredményeképpen a szükséges hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni és a bőr egészségesebb és frissebb lesz, csökken a pórusok tágsága, a bőr homogén lesz, a ráncok mélysége csökken.

Érdemes kúrában végezni, előzőleg alaposan kitisztított bőrön. ( Nem végzem elsőre vendégnél, illetve kikezelten tini bőrön sem) . Már egy alkalom is látványos, egészséges bőrt eredményez, de hegek, májfoltok és tág pórusok esetében több alkalmat szoktam javasolni. Nálam 3-4 alkalmat jelent a kúra, 8-10 napos különbséggel, így egy hónap alatt biztonsággal de hatékonyan eltávolíthatjuk a nem kívánt felső réteget. Ha erre a kezelésre jössz, minden alkalommal adok kiegészítő otthoni ápoláshoz szükséges rutint!

A kezelések alatt szigorúan, amúgy meg enélkül is kötelező a fényvédő használata!Hiába jössz el a kúrára ha közben fényvédő nélkül pigmentálod a lecsiszolt bőröd, sokkal csúnyább lesz, mint előtte.

A hámlasztó kezelés menete:

Az alapos smink eltávolítás után vattakoronggal lefedem a szemed, és két fázisban ecsettel felhelyezek mandula savat, almasavat, glikolsavat és citromsavat tartalmazó gélt. Minimális bizsergő érzést tapasztalhatsz.

Ezek alapos letisztítása után következik pár perc csiszolás, mely véletlenül sem szabad, hogy akár kellemetlennek érezd, azért írom, mert itt mindig felsóhajtanak, hogy de jó nem is fáj… Ezután pH visszaállító és nyugtató hatóanyaggal ultrahangozlak majd ezt pakolásként fent is hagyom a bőrödön.

Ezután következik a jól megérdemelt masszázs, ilyenkor már csak tápláló hatóanyagot juttatok a bőrödbe, ez viszont sokkal jobban hasznosul a bőr vékonysága miatt.

A kezelés legvégén védőkrémet és fényvédőt kenek fel az arcodra, ha süt ha nem 🙂

A savas hámlasztást kizárólag ősztől tavaszig, pontosabban napfény erősségétől függően végzem. Október végétől február végéig, március elejéig csinálom vendégnek.

Kontraindikációk:

Várandósság ( gyümölcs sav miatt).
Lázas állapot.
Nyáron a fokozott UV- sugárzás miatt pigmentfoltok jelenhetnek meg, mivel a kezelés fényérzékenyíti a bőrt.
Akne, ekcéma, és egyéb gyulladásos, fertőző bőr állapot esetén.
Cukorbetegség esetén.
A bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, például Roacuttan szedésekor.
Fényérzékenyítő gyógyszerek szedése.